Харчові відцентрові насоси
Відцентрові насоси для харчової промисловості
Відцентрові насоси для харчової промисловості – функціональне обладнання, призначене для перекачування різних рідин та субстанцій щодо низької в'язкості, які не вимагають особливо делікатного поводження. Подібні апарати компенсують нестачу тиску при переміщенні емульсій і розчинів, оптимізують виробництво.
Відцентрові насоси використовуються у багатьох галузях харчової промисловості, а саме:
- У молочній для перекачування молока, молочної сироватки, пахти, вершків, кефіру, відвійок, молочно-кислих бактеріальних заквасок;
- У пивоварінні для перекачування пива, затору, пивного сусла, барди, гідролізату крохмалю, спиртового розчину дріжджів;
- У виноробстві для перекачування вина, виноградного сусла, купажу;
- В лікеро-горілчаній промисловості для перекачування спирту, коньяку, горілки, барди, лютерной води, эпюрата, колера, спиртованого соку;
- У виробництві безалкогольних напоїв для перекачування овочевого та фруктового соків, морсів, нектару, питної та мінеральної води, квасу, сиропу, а також напоїв, що газомістять;
- У консервній промисловості для перекачування заливок, соусів, тузлука, маринадів, сольового розчину;
- У виробництві харчових жирів та олії: соняшникова, пальмового, лляної, кукурудзяного, оливкового і т. д.;
- А також для перекачування миючих засобів, дезинфікуючих розчинів (2-3% кислот, лугів) і інших схожих по в'язкості продуктів.
Також в лінійці пропонованих відцентрових насосів представлені агрегати для перекачування сирного зерна і томатного соку, які конструктивно відрізняються конструкцією робочого колеса для забезпечення збереження структури продукту.
Продуктивність представлених агрегатів може бути від 6 до 50 метрів кубічних на годину з температурою перекачуваного продукту в діапазоні від +5 °С до +120°С.
Всі представлені агрегати зроблені з нержавіючої сталі марки AISI 304 (08Х18Н10) дозволеної для використання на підприємствах хімічної і харчової промисловості для виробництва та транспортування молока, пива, вина та інших напоїв, а також хімреактивів.
Серед основних переваг використання відцентрових насосів нашого виробництва:
- Простота в експлуатації і обслуговуванні
- Надійність роботи і функціональність агрегатів;
- Проточна частина насосів виготовлена із стійкої до корозії сталі AISI 304;
- Високий ККД;
- Наявність моделей з функцією самовсмоктування;
- Щодо малошумний режим роботи;
- Наявність запасних частин і комплектуючих;
- Низька ціна в порівнянні з імпортними аналогами.
Інтернет-магазин «Detalika» пропонує виключно якісні і надійні насоси, які допоможуть підвищити економічну ефективність промислового підприємства!
Насоси нержавіючі харчові: класифікація та експлуатаційні особливості
Питна вода, молочні продукти, соняшникова олія, в'язкі субстанції – всі ці рідини в процесі переміщення по трубах втрачають тиск. У результаті знижується загальний коефіцієнт корисної дії роботи промислового підприємства. Дана проблема ефективно вирішується шляхом встановлення спеціального оснащення – харчових насосів. Серед останніх найбільш популярні наступні види:
· відцентрові насоси харчові – універсальні, перекачують продукт за рахунок впливу на нього лопатями робочого колеса;
· вихрові – актуальні для переміщення чистих рідин невисокої в'язкості;
· гвинтові – забезпечують перекачку при мінімальному перемішуванні субстанцій.
Также в соответствующей промышленной сфере активно используются шестеренные, поршневые и струйные агрегаты. Фактически все современные модели изготавливаются из нержавеющей стали, что делает их эксплуатацию простой и безопасной. Материал долговечен и надежен, не впитывает посторонние запахи и легко очищается.
Для каждого предприятия насос для пищевых жидкостей или комплекс техники подбирается в индивидуальном порядке, исходя из типа производимой продукции и ее объемов. При выборе учитывается и КПД, габаритные размеры.